Слънце, Глина, Слама и Море

earth-workshop-banja_banner_4

Мястото: Шамбаня, с.Баня, община Несебър,Бургаска област.
телефон: 00359 88 969 8182, 00359 88 869 3819 или 00359 88 857 5787.
Език: Български, (опция за Английски)

Кога: 3-10 Май 2016

Какво: Строителството с техники КОБ и Олекотена глина ще ви даде възможност да научите две от най-често използваните техники за строителство със земни маси. Ще усвоите принципите и спецификите на глинените смеси, как да ги изпитване в полеви условия, начините за тяхното приготвяне, приложения, технологията и детайлите при нанасянето им. Потопяването в света на глинените подове, ще ви научи как да тествате, забърквате, обработвате и довършвате различните слоеве.
Също така ще научите технологиите и начините за наплитане на плет и други негови аналози с леска. Така в нашето обучение ще можете да участвате в цялостният процес от началото до края на изграждането на стени от Олекотена глина и изпълнение на глинен под.

Начало: Вторник, 3-ти Май, 12:00 – 19:00
Представяне, запознаване с мястото и участниците. Презентация: Естествени строителни материали, Принципи, свойства иприложения на техники с естествени материали, Обсъждане на проекта. Начало на практичната строителна дейност.
8-дневно практическо обучение:
Монтажни дейности: Сглобяване на метална конструкция, работа с леска.
Тестване, приготвяне и полагане на Глинени смеси -Олекотена Глина и КОБ.
Приготвяне на слоевете под глинения под и нанасяне на основен слой за глинения под.

Вторник, 10-ти Май, 16:00 – 17:00: Обратна връзка и обсъждане на проведеното обучение.

Настаняване: Първите 8 записали се ще имат уникалната възможност да нощуват в емблематичната за Глиненото строителство в България, „Шамбаня“: глинена къща в с. Баня. Останалата част от участниците ще са настанени в легловата база на Йoга Център “ШамБаня”.
* Има опция за участниците да нощуват и на палатки в Йога Център “ШамБаня”.

Изхранване: закуска (8:00 – 9:00), обяд (12:00- 13:00) и вечеря (18:30), безалкохолни напитки, чай и кафе са включени. Храната е основно вегитарианска, но ако искате да си сготвите месо или да консумирате алкохол, можете сами да се погрижите за това.

Цена /лв/: – 260 лв/участник, при включени храна и настаняване,
– 230 лв,-/специална цена за студенти при включени храна и настаняване.
– 180 лв/участник, при включена храна и настаняване на палатки,
– 160 лв,-/специална цена за студенти при включени храна и настаняване на палатки.
– 460 лв,-/специална цена за 2 приятеля или колеги/.

Какво да си носим: работни дрехи, стари/ работни обувки, бански, спален чувал*, шалте*, палатка*, (ако нямате свържете се с нас да измислим нещо).

Обучител:

Николай Маринов (АСЕМ – Асоциация за Строителство с Естествени Материали): Архитект, Съосновател на АСЕМ,част от екипа разработил Техническити становище за „Приложение на Сламени бали от житни култури за изграждане на неносещи стени на нискоетажни сгради“, лектор и обучител в теоретични и практични обучение в страната и чужбина. Съосновател на Мещра, НПО за опазване и съхраняване на стари занаяти Строител с естествени материали.
Области на компетентност: Глинени смеси, КОБ, Олекотена глина, Кирпичени тухли, Глинени подове и мазилки, работа със сламени бали.

Ако имате интерес да се запишете за участие, моля изпратете ни e-mail на:

natural.association@gmail.com

или се свържете с нас на 0888 693 819.

Минимален брой за провеждане на обучението е 8 участници, максимален брой 20.

Очакваме ви, да се гмурнем заедно в магията на глинените смеси.

Вашият коментар